Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه هنر - علیرضا سعیدی: پروژه موسیقایی-نمایشی «سی صد» فارغ از اما و اگرها و انتقاداتی که می‌تواند درباره آن مطرح شود، بی‌گمان یکی از پرهزینه‌ترین و عظیم‌ترین پروژه‌های نمایشی-موسیقایی کشورمان طی یکی دو دهه اخیر است که دست‌اندرکاران آن کوشیده‌اند، در پاسخ به فیلم ضدایرانی «سی صد» و در ادامه پروژه «سی» که سال‌ها قبل با حضور جمعی از شناخته‌شده‌ترین هنرمندان عرصه تئاتر، سینما و موسیقی در کاخ سعدآباد پیش روی مخاطبان قرار گرفت، آن را اجرا کنند تا در کنار وجوه سرگرمی ساز، به موضوع مهمی در تاریخ کشورمان هم پرداخته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی مهم و محوری در تاریخ ایران زمین که با محوریت قرار دادن شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی و صد البته به‌کارگیری بسته‌ای پرهزینه و پرزحمت از آنچه در دنیای سینما و موسیقی و تئاتر می‌شناسیم پروژه متفاوتی را پیش روی مخاطبان قرار داده است.

این پروژه به قول دست‌اندرکارانش تمام تلاش خود را انجام داده تا درباره «ایران و ایرانی» حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. حرف‌هایی که اگرچه برای شنیدن آن‌ها نیاز به صرف هزینه‌ای از ۷۰ تا ۷۰۰ هزار تومان است، اما می‌تواند دربرگیرنده ابعاد گوناگونی در حوزه‌های مختلف ایرانشناسی باشد. به شرطی که در یک مجال مناسب بتوان هم در حوزه محتوای فرهنگی و هم در حوزه محتوای هنری روی آن تمرکز ویژه‌ای داشت. کما اینکه در همین مدت هم حاشیه‌ها و اظهارنظرهای متعددی روی این پروژه در رسانه‌ها و فضای مجازی منعکس شده که لزوم تعمق و تامل در این پروژه موسیقایی – نمایشی پرهزینه را دوچندان می‌کند.

کنسرت – نمایش «سی‌صد» که به گفته دست‌اندرکارانش تولید آن نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان هزینه داشته، نوشته‌ای از محمد رحمانیان بر اساس متنی از «ری بردبری» است. در همین مدت هم حاشیه‌ها و اظهارنظرهای متعددی روی این پروژه در رسانه‌ها و فضای مجازی منعکس شده که بحث تعمق و تامل در این پروژه موسیقایی – نمایشی پرهزینه را دو چندان می‌کند این پروژه به موضوع کتاب‌سوزی و نسل‌کشی مغول‌ها در نیشابور می‌پردازد و ایجاد کنش در ذهن مخاطب در راستای حفظ زبان ملی ایرانیان به عنوان مرکز یک‌پارچگی سرزمین و پیونددهنده جوانان با موسیقی و شعر اصیل فارسی از مهم‌ترین اهدافِ این پروژه است.

در این چارچوب آنچه در روایت نمایشی اثر پیش روی مخاطبان در قالب پرده‌های مختلف با بازی جواد عزتی، طناز طباطبایی، مهران غفوریان، دلنیا آرام، عرفان ناصری، منوچهر علیپور، نیما سکوت، امیر جدیدی و رضا کیانیان قرار می‌گیرد اگرچه در حوزه کارگردانی با توجه به تجربه‌های نداشته امیر جدیدی، دارای نوسانات و معایب فراوانی است و می‌تواند در وقت لازم مورد نقد و بررسی کارشناسان حوزه تئاتر قرار گیرد، اما به واسطه متن دارای چارچوب محمد رحمانیان که متخصص نگارش چنین نمایشنامه‌هایی است، اجرایی کم و بیش قابل قبول را تقدیم مخاطبانی کرده که قطعاً خیلی از آن‌ها تماشاگر حرفه‌ای تئاتر نیستند اما با انگیزه حضور در یک برنامه موسیقایی، بیننده بخش نمایش نیز هستند.

این اجرا با خوانندگی رضا بهرام و سهراب پور ناظری، موسیقی تهمورس پورناظری، حضور گروهی از بازیگران فرم به رهبری علی براتی، نوازندگی گروهی از نوازندگان سازهای ایرانی و جهانی و البته دیگر جلوه‌های سمعی و بصری که بسیاری از آنها برای اولین بار در تئاتر و موسیقی ایران تجربه می‌شوند، توانسته ویترین خوش رنگ و لعابی را در لوکیشن یک مکان تاریخی همچون کاخ سعد آباد به تماشاگران ارائه دهد.

لوکیشنی که اگرچه در زمان خروج تماشاگران با بی‌نظمی بسیار بد و عجیب و غریبی همراه بود، اما فضای حاکم بر اجرا حداقل در طول دو ساعت اجرای پروژه، شرایط متفاوتی را برای تماشاگران رقم می‌زند که طبیعتاً برای طرفداران رضا بهرام به‌عنوان یک ستاره موسیقی پاپ در یک اثر نمایشی و البته خوانندگی در حوزه موسیقی ایرانی تجربه‌ای متفاوت محسوب می‌شود؛ موضوعی که با روشن شدن نور موبایل‌های این دسته از مخاطبان حین اجرای محدود رضا بهرام خودنمایی و مشخص می‌کرد که این دسته از تماشاگران برای چه در کاخ سعد آباد حضور یافته‌اند.

آنچه در شروع پروژه بیش از هر نکته دیگری برای مخاطب قابل توجه بود، حجم وسیعی از پروداکشن صحنه و طراحی جایگاه تماشاگران بود که تا به امروز کمتر رویدادی را می‌توان یافت که مانند این پروژه توانسته باشد چنین حجمی از نور و موسیقی و تصویر را در خود جای دهد. کما اینکه شاید یکی از نقاط قوت پروژه را بتوان در همین شرایط جستجو کرد که توانسته حجم وسیعی از نگاه دیداری مخاطبان را فارغ از علاقه مندی هایی که به سوپراستارهای روی صحنه داشتند، به سمت خود «صحنه» جلب کند.

اما این تازه آغاز ماجراست چون همه آن‌هایی که در پروژه «سی» میزبان مخاطبانشان در همین کاخ سعدآباد بودند، می‌دانستند به صحنه بردن «سی صد» آن هم در این شرایطی که مردم در وضعیت مطلوبی به لحاظ اقتصادی نیستند و دیگر همایون شجریانی با طرفداران میلیونی خود نیز در میان نیست، کار بسیار دشواری است. اگرچه حضور برخی ستارگان این سال‌های حوزه سینما و موسیقی می‌توانست آلترناتیو مناسبی در خلاء همایون شجریان باشد، اما هر چه هست جبران این خلأ نیازمند پیمودن مسیر سختی بوده که اگر کیفیتی نداشته باشد، کار را برای جلب مخاطب حتی با حضور ستاره‌ای چون رضا بهرام و هنرمندان دیگر دشوار می‌کند.

همه آن‌هایی که در پروژه «سی» میزبان مخاطبانشان در همین کاخ سعدآباد بودند، می‌دانستند به صحنه بردن «سی صد» آن هم در این شرایطی که مردم در وضعیت مطلوبی به لحاظ اقتصادی نیستند و دیگر همایون شجریانی با طرفداران میلیونی خود نیز در میان نیست، کار بسیار دشواری است این دشواری اتفاقاً در یک جای برنامه خود را جلوه‌گر می‌کند، آنجایی که در کنار اجرای منظم گروه نمایشی، موسیقی بسیار مناسب و روح‌انگیز اثر به همراهی تیم قدرتمند نوازندگی که جملگی از بهترین‌های موسیقی این سرزمین هستند، گروه خوانندگی اثر در مقاطعی حس و حال درگیر شده مخاطب با محتوای اثر را خراب می‌کنند.

نه رضا بهرام در جایی که می‌بایست حضور داشت و نه سهراب پورناظری به عنوان یک آهنگساز و نوازنده درجه یک توانست از خود یک خواننده تمام عیار را به مخاطبانش معرفی کند. آنچنان که در بسیاری از بخش‌های مختلف اجرا چنین فرآیندی بسیار خود را نشان داد و چنین نگاهی را تایید کرد که ای کاش سهراب پور ناظری بداند، یک ملودی پرداز درجه یک، یک آهنگساز درجه یک و یک رهبر ارکستر درجه یک اصلاً نمی‌تواند خواننده خوبی باشد! واقعیتی که گویی در این کنسرت نمایش اصلاً مورد توجه سهراب قرار نداشته و او خودخواهانه با طراحی که همراه برادر هنرمندش تهمورس پور ناظری صورت گرفت، اصرار داشته که خود را به عنوان یک خواننده در احساسی‌ترین لحظات اجرا معرفی کند.

این اصرار در بسیاری از مقاطع اجرای پروژه، آب سردی بود بر روح تماشاگری که با لحظات حسی اثر روبه‌رو می‌شد اما صدای نامطلوب خواننده او را از این جریان حسی خارج می‌کرد. کما اینکه بسیاری از تماشاگران پس از پایان اجرای کنسرت - نمایش دائم از یکدیگر پرس و جو می‌کردند که چرا آهنگساز ممتازی مانند سهراب پورناظری باید به هر قیمتی خواننده هم باشد؟

جالب اینکه به زعم نگارنده این اصرار تا حدی بود که حضور رضا بهرام را بسیار کمرنگ جلوه می‌داد و چنین وانمود می‌کرد که او نیز از این شرایط چندان راضی نیست. فضایی که به طور حتم اگر با ترکیبی از یک سهراب پورناظری اصرار دارد که در این پروژه بیشتر از هر فرصت دیگری برای خوانندگی خود را معرفی کند. شرایطی که ای کاش در فضای دیگری تجربه می‌شد. البته که در این میان نمی‌توان از جای گذاری مناسب گروه ارکستر در مقاطع مختلف صحنه و استفاده گروه فنی پروژه از ساختمان کاخ سعد آباد به راحتی گذشت خواننده متخصص در حوزه موسیقی ایرانی و خواننده‌ای چون رضا بهرام طراحی می‌شد، حتی می‌توانست زیبایی و تمرکز گروه سازنده موسیقی اثر که متعلق به برادران پورناظری است را بیشتر جلوه‌گر کند. اما انگار نباید چنین فرآیندی اتفاق می‌افتاد. چون سهراب پورناظری اصرار داشته که در این پروژه بیشتر از هر فرصت دیگری بر خوانندگی خود تأکید کند.

البته که در این میان نمی‌توان از جای‌گذاری مناسب گروه ارکستر در مقاطع مختلف صحنه و استفاده گروه فنی پروژه از ساختمان کاخ سعد آباد به راحتی گذشت که انصافاً جلوه باشکوهی را به اجرای برنامه داده بود.

از نقاط عطفی که می‌توان درباره کنسرت – نمایش «سی صد» به آن اشاره داشت، ارائه ای باشکوه از ضیافت موسیقی و تئاتر با محوریت شاهنامه و کشور عزیزمان ایران است که گروه بازیگران با اتکا به تجربیات تئاتری خود و اینکه می‌دانند اغلب مخاطبانشان از تماشاگران حرفه‌ای تئاتر نیستند، نهایت تلاششان را انجام دادند که بازی قبول قبولی را از خود روی صحنه ارائه دهند که در این میان تلاش طناز طباطبایی که در فشرده‌ترین شکل ممکن جایگزین ماهور الوند شد به همراه تلاش مثال‌زدنی مهران غفوریان جلوه بیشتری داشت. جلوه‌ای که تا پیش از آغاز پروژه پیرامون گروه بازیگران اثر و حتی کارگردانی با حاشیه‌ها و اما و اگرها و قهرها و آشتی‌هایی همراه بود، اما هرچه بود توانست اجرای قابل قبولی را پیش روی مخاطبان قرار دهد.

حالا اینکه چنین تلاش و حضوری تا چه میزان برای تهیه‌کننده هزینه داشته قصه مگویی است که اگر بخواهیم به شنیده‌ها و حواشی آن بپردازیم قطعاً ماجرا جور دیگری رقم می‌خورد. به ویژه اینکه حضور اسپانسرهای گردن کلفت و البته حرف و حدیث‌هایی که همیشه در چنین پروژه‌هایی مطرح می‌شود خود به تنهایی تغییردهنده نگاه‌ها و شرایطی است که آن‌هم پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.

به هر صورت کنسرت نمایش «سی صد» این روزها در حال اجراست، اجرایی که از همان ابتدا مشخص بود با حواشی متعددی روبه‌رو خواهد شد. حواشی که یکی از اولین‌های آن مربوط به عدم حضور همایون شجریان یارِ غارِ این چند ساله برادران پورناظری در کنار آن‌هاست که هنوز در هیچ جایی مشخص نیست که دلیل این جدایی چیست.

جدایی که منجر به تغییر مسیر هنری همایون شجریان در همکاری با هنرمندان دیگر و در نهایت برگزاری کنسرتی مستقل و رکوردشکن در پایتخت آن هم همزمان با پروژه «سی صد» شد. طبیعتاً این همزمانی برگزاری برنامه‌ها هم به خودی خود قابل توجه است.

اما قطعاً در این میان نمی‌توان از برخی انتقادات وارد شده به این پروژه و نحوه میزبانی از تماشاگران که با قیمت‌های هنگفت بلیت کنسرت را تهیه کرده‌اند به راحتی عبور کرد. چون همین تماشاگران اگر در جایی احساس کنند به آنچه به آن تکریم می‌گویند خدشه‌ای وارد شده قطعاً واکنش‌هایی را هم از خود نشان می‌دهند.

کنسرت نمایش «سی صد» به تهیه‌کنندگی محمدحسین توتونچیان و حضور محمدرضا حسین‌زاده به عنوان مجری طرح، نویسندگی محمد رحمانیان، طراحی و ایده سهراب پور ناظری، کارگردانی امیر جدیدی، آهنگسازی تهمورس پورناظری و خوانندگی رضا بهرام و سهراب پورناظری هر روز ساعت ۲۱ در مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد اجرا می‌شود.

عکس‌ها از کاوه کرمی است.

کد خبر 5524902 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: کنسرت نمایش سی صد کنسرت نمایش سهراب پورناظری تهمورس پورناظری رضا بهرام موسیقی ایرانی تئاتر ایران فیلم کوتاه کارگردان تئاتر هنرمندان تئاتر جشنواره فیلم شهر خانه هنرمندان ایران تماشاخانه شهرزاد تئاتر شهر حوزه هنری اداره کل هنرهای نمایشی بازیگر تئاتر رادیو سریال ایرانی نقاشی پیش روی مخاطبان سهراب پورناظری کاخ سعد آباد پور ناظری رضا بهرام سهراب پور درجه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۹۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رغبت کشورهای عربی نسبت به تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای غزه پساجنگ

در گزارشی با نگاهی کلی به تردیدها نسبت به ایده تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای تامین امنیت غزه پساجنگ تا زمان تشکیل کشوری فلسطینی و ملاحظاتی که در این باره وجود دارد، آمده است که این گزینه به عنوان یکی از چند راهکار برای در پیش گرفتن مسیری به سمت برقراری ثبات منطقه‌ای و تشکیل کشوری فلسطینی میان پایتخت‌های منطقه و کشورهای غربی مورد بحث است.

به گزارش ایسنا، در گزارشی که در یک رسانه انگلیسی منتشر شده، مطرح شد که کشورهای عربی با تلاش در راستای طرح برنامه‌ پساجنگ برای غزه، ایده تشکیل نیروی نظامی حافظ صلح چند ملیتی برای غزه و کرانه باختری اشغالی را بررسی می‌کنند.

در گزارش در روزنامه فایننشال تایمز آمده است: پیش‌نویس پیشنهادات ارائه‌شده در این زمینه که به آمریکا نیز منتقل شده، یکی از چند گزینه‌ای است که توسط کشورهای عربی و غربی که از روی استیصال خواستار پایان یافتن درگیری هستند و تلاش می‌کنند مسیری برای ثبات منطقه‌ای و تشکیل کشوری فلسطینی ایجاد کنند، مورد بحث است.

مقامات عربی پیشتر، گفته بودند که از ورود نیروی نظامی بین‌المللی یا منطقه‌ای به غزه حمایت نخواهند کرد، چرا که به باور آن‌ها، این منطقه باید توسط فلسطینی‌ها اداره شود. بسیاری از پایتخت‌ها نگران متهم شدن به ظاهر شدن پشت تانک‌های رژیم صهیونیستی و کشانده شدن به شورش بودند.

اما یک دیپلمات عرب گفت که احتیاط‌ها در برخی از این پایتخت‌ها در هفته‌های اخیر کمرنگ‌تر شده و احتمال مداخله عربی را در حالی بالا برده است که کشورها به دنبال نشان دادن تعهدشان نسبت به روند صلح هستند. به گفته این دیپلمات، «ما می‌دانیم که اسراییل (درباره تشکیل کشور فلسطین) نگرانی‌های امنیتی دارد، بنابراین، این به ما می‌گوید که ما آماده کمک هستیم.»

یک دیپلمات عرب دیگر نیز گفت که هر نیرویی باید به تایید شورای امنیت سازمان ملل برسد و به طور موقت اعزام شود تا مقامات فلسطینی فرصتی برای تشکیل نیروی امنیتی «کارآمد» خود را بیابند.

گریختن مردم غزه در میان حملات هوایی رژیم صهیونیستی

در ادامه این مطلب آمده است: با وجود رغبتی که نسبت به این اقدام وجود دارد، هنوز دقیقا معلوم نیست که کدام کشورها مشارکت خواهند کرد. یک مقام عرب دیگر نیز گفت که این ایده ابتکار مصر بوده است و دیگر قدرت‌های منطقه، از جمله عربستان سعودی، اردن و قطر مخالف اعزام صلح‌بانان عرب هستند.

یک مقام رسمی دیگر نیز گفت که درباره ضرورت ارائه جایگزینی برای باقی ماندن نظامیان رژیم صهیونیستی در نوار غزه، اتفاق‌نظر وجود دارد. اما این مقامات می‌گویند، مسئله اصلی این است که «کدام نیروی نظامی؟»

این ایده در سفر «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا به قاهره در مارس، با او مطرح شد. کشورهای عربی، ماه‌ها، در تلاش بوده‌اند «چشم‌اندازی» گسترده برای رسیدگی به بحران ایجاد شده در پی جنگ غزه تعیین کنند.

خواسته اصلی آن‌ها از غرب و رژیم صهیونیستی انجام دادن اقداماتی «بی‌بازگشت» در زمینه به کار بستن راهکار «دو دولتی» برای حل‌وفصل درگیری طولانی‌مدت رژیم صهیونیستی-فلسطین است.

اما تردیدها درباره مقاصد رژیم صهیونیستی، از جمله آن که نظامیان آن تا چه زمانی در نوار غزه خواهند بود، چه کسی به عنوان اداره‌کننده آن پذیرفته خواهد شد و این حملات تا چه زمانی ادامه خواهند داشت، موجب کارشکنی در برنامه‌ریزی برای غزه پساجنگ می‌شود.

(از راست) «سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر و «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در حاشیه نشستی عربی-آمریکایی در ریاض،  ۲۹ آوریل ۲۰۲۴

حتی اگر توافق آتش‌بس انجام شود، رژیم صهیونیستی پافشاری کرده است که کنترل امنیت کلی نوار غزه را عهده‌دار خواهد شد. «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژی صهیونیستی همچنین ایده نقش داشتن تشکیلات خودگردان فلسطین را که حماس آن را در سال ۲۰۰۷ از غزه بیرون راند، در هرگونه اقدام برای تشکیل کشوری فلسطینی رد کرده است.

برخی از مقامات رژیم صهیونیستی، از جمله «یوآو گالانت» وزیر دفاع این رژیم از حضور هیاتی بین‌المللی در غزه پس از جنگ حمایت‌هایی کرده‌اند اما دولت راست‌گرای افراطی نتانیاهو، احتمالا با هر گونه اقدامی از این دست در کرانه باختری مخالفت خواهد کرد که هزاران شهرک‌نشین صهیونیست در آن سکونت دارند.

«مایکل وحید هانا» تحلیل‌گری در «گروه بحران» گفت که رژیم صهیونیستی «فعالانه در حال طراحی سناریوی هرج‌ومرج در غزه است و مطلقا هیچ کاری برای پر کردن این خلاء انجام نمی‌دهد.»

او در ادامه گفت: «بنابراین، همه گیر افتاده‌اند و ایده‌های متعددی را مطرح می‌کنند، تلاطم و درماندگی زیادی وجود دارد. تصور این که پایان جنگ چگونه ممکن است باشد، دشوار است، بنابراین، این ایده‌ها به نظر  دور از ذهن می‌آیند.»

در بخش پایانی این گزارش آمده است: وزرای امور خارجه کشورهای عربی، این هفته در کنفرانسی در ریاض پاسخ‌های مبهمی به سوالاتی درباره ماموریت صلح‌بانان دادند.

عبور معترض فلسطینی از مقابل نظامیان صهیونیست در دهکده کفر قدم در نزدیکی شهرک صهیونیستی کدومیم در کرانه باختری، 9 ژوئن 2023

«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان گفت که پرداختن به این مسئله «بدون شفاف‌سازی دیگر عوامل، بسیار سخت است». «ایمن صفدی» همتای اردنی او نیز هشدار داد که هرگونه نیروی صلح‌بانی «با خطر در نظر گرفته شدن به عنوان عامل تثبیت‌کننده رنج و مصیبت به‌بارآمده در نتیجه این جنگ مواجه است.»

«سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر نیز گفت که قاهره آماده «ایفای نقش کامل ما» با در نظر گرفتن «خطرات و مزایا» و «سنجیدن کلی نتیجه نهایی است.»

تمرکز اصلی دولت بایدن تلاش برای انجام شدن توافقی میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی به منظور عادی‌سازی روابط بوده است تا به واسطه آن، تل‌آویو امتیازاتی به یک کشور فلسطینی بدهد. واشنگتن پیش از ۷ اکتبر به دنبال انجام شدن توافقی در این زمینه بود که به موجب آن، آمریکا با عربستان سعودی توافقی دفاعی انجام می‌داد و از بلندپروازی‌های هسته‌ای آن حمایت می‌کرد.

گفت‌وگوهای ریاض و واشنگتن درباره توافق ادامه داشته است. بن فرحان، این هفته گفت که به توافق «بسیار نزدیک» بوده‌اند. اما تصریح کرد که باید «راهی معتبر و بی‌بازگشت برای تشکیل کشوری فلسطینی» وجود داشته باشد.

تحلیلگر گروه بحران در این باره می‌گوید، «هیچ کس برنامه مشخصی ندارد. هیچ تفکر واقع‌بینانه‌ای پشت لفاظی‌ها درباره چگونگی رسیدگی به مسئله فلسطین وجود ندارد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رغبت کشورهای عربی نسبت به تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای غزه پساجنگ
  • زوایای پنهان تاریخ در «هیس، هیچی نیس!»/ حضور استعدادهای شهرستان
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگ ترین پروژه شهرداری می گذرد برج های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • پرفروش ترین تئاترهای دولتی کدام اند؟
  • دویستمین سالگرد سمفونی شماره ۹ بتهوون؛ تاج موسیقی غربی!